شیوه نگارش بیان مساله در پژوهش
ولین و مهمترین مرحله در نگارش یک پژوهش (معمولاً در قالب مقاله یا پایان نامه) نگارش بیان مساله است. در بیان مساله محقق مسالهای را که تصمیم به حل آن دارد و سوالی که میخواهد تا به آن پاسخ دهد را مطرح میکند.
سوال پژوهش ممکن است شامل یک دغدغه در یک حوزه خاص، شکاف موجود در علم، یا پدیده غیرطبیعی باشد که نیاز است تا آن پدیده مورد بررسی قرار گیرد. بیان مساله معمولاً به این جهت ارایه میشود که یک مشکل یا سوال را برجسته سازد و ضرورت انجام یک پژوهش را تبیین کند. در این مطلب قصد آن داریم با مطالعه منابع علمی و خوب پاسخی دقیق و شفاف به سوال چگونه یک بیان مساله خوب بنویسیم؟ ارایه دهیم.
برای پاسخگویی به این سوال، سوالاتی مطرح خواهد شد و پاسخهایی که به این سوالات ارایه میشود جزییات اساسی در بیان مساله را روشنتر خواهد نمود. با وب سایت چاپ مقاله اوج دانش همراه باشید.
یان مسئله، ظریف ترین، حساسترین و شاید بتوان گفت که مشکلترین بخش از فرآیند پژوهش را تشکیل می دهد. پژوهشگرانی که بر مسئله پژوهش اشراف داشته باشند و بتوانند آن را به خوبی تحلیل کنند، به یقین در انجام پژوهش های کیفی، توفیق بیشتری خواهند داشت. عدم دقت در روشنسازی کامل مسئله پژوهش ، این احتمال را به وجود می آورد که تلاش های پژوهشگر، در مسیر انحرافی بیفتد؛ مثل این که به جای بررسی «علت ها»، به شناسایی «عوامل» بپردازد؛ بی آن که به تفاوت بسیار حساس بین آن دو هدف، توجه شود و یا به جای «انگیزش»، «علاقهمندی» را که می تواند با آن متفاوت باشد، مورد مطالعه قرار دهد.
بيان مساله خود متشكل از چندين زير مجموعه و از جمله عناصر مهم پايان نامه مي باشد.
- مقدمه
- تعريف مساله
- تعريف عملياتي و مفهومي اجزاء مساله
- پرسش هاي اساسي
و…