

سندرم آرنج تنیس بازان یا تنیس البو یکی از دلایل شایع درد و ناراحتی در آرنج است که به دلیل شیوع بالای آن در تنیس بازان با این نام شناخته می شود.
احساس درد در قسمت خارجی آرنج و اختلال در عملکرد آرنج از شایع ترین علائم تنیس البو هستند که اگرچه شیوع آن در بین ورزشکاران بخصوص تنیس بازان بیش از سایر افراد است اما امکان بروز آن در هر فردی بخصوص افرادی که حرکات مکرر آرنج دارند نیز وجود دارد.
انجام فعالیت های تکراری که با حرکات مکرر آرنج و دست همراهند عامل اصلی در بروز این بیماری است که باید تحت درمان با روش های مناسب از جمله فیزیوتراپی قرار بگیرد چون امکان بهبودی خودبخودی آن وجود ندارد.
التهاب تاندون عضلاتی که در قسمت خارجی ساعد قرار داشته و موجب حرکت مچ و انگشتان دست می شوند در طی سندرم آرنج تنیس بازان رخ می دهد.
درد و التهاب در محل اپی کوندیل خارجی و درد در زیر سر استخوان رادیوس یا پایین تر از اپی کوندیل خارجی از علائمی هستند که بیماران مبتلا به تنیس البو گزارش می دهند.
علائم سندرم آرنج تنیس بازان
علائم بیماری اغلب بطور تدریجی خود را نشان می دهند و به مرور تشدید می شوند ، در مراحل اولیه، درد آرنج تنها در هنگام فعالیت وجود دارد و انجام فعالیت سبب تشدید درد می شود، در این مرحله التهاب و ضعف آرنج نیز دیده می شود.
بتدریج و با پیشرفت بیماری درد تقریبا بصورت مزمن درآمده و سبب حساسیت آرنج به لمس و فشار می شود ، در این مرحله درد به ساعد و دست منتشر شده و گاهی نیز به قسمت پشتی بازو منتشر می شود.
اسپاسم های عضلانی هنگام حرکات دست و آرنج نیز در برخی مبتلایان دیده می شود.
روش های درمان
در صورتی که بیمار به فعالیت های خود ادامه دهد و اقدامات درمانی را در زمان مناسب خود انجام ندهد ، فشاری که به تاندون های آسیب دیده وارد می شود منجر به تشدید مشکلات بیمار می شود.
کاهش سطح فعالیت ها تا زمان بهبودی کامل برای جلوگیری از وارد شدن فشار به آرنج و تشدید درد و التهاب توصیه می شود.
استفاده از اسپلینت های مخصوص که موجب بی حرکتی و کاهش فشار به آرنج می شوند نیز معمولا توسط پزشک توصیه می شود.
قرار دادن کمپرس یخ بر روی محل دردناک و استفاده از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی در کاهش درد و التهاب آرنج موثر است.
تزریق داروهای کورتونی نیز در موارد شدید توسط پزشک ارتوپد انجام می گیرد.
فیزیوتراپی بهترین روش درمان آسیب های ورزشی از جمله سندرم آرنج تنیس بازان است که با مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی دی ( فیزیوتراپی در کرج ) می توانید از آن بهره مند شوید.
بهبود و حفظ دامنه حرکتی بدون درد و ناراحتی ، حفظ و نگهداری قدرت طبیعی و انعطاف پذیری آرنج و جلوگیری از ایجاد بافت اسکار و کلاژن نابالغ در محل آرنج از مهم ترین اهدافی هستند که فیزیوتراپی در این آسیب دنبال می کند.
فیزیوتراپیست برای کمک به بهبود شرایط فرد مبتلا به سندرم آرنج تنیس بازان از متدها و مدالیته های مختلفی همچون تمرین درمانی ، درمان های دستی و ماساژ و الکتروتراپی بهره می برد.
تمرینات ورزشی که فیزیوتراپیست برای بیمار تنظیم می کند علاوه بر بهبود دامنه حرکتی آرنج در بازیابی توانایی های ورزشی فرد ورزشکار نیز موثر است.
تکنیک های درمان دستی و ماساژ نیز با افزایش جریان خون در بافت آسیب دیده سبب افزایش میزان انرژی و اکسیژن در دسترس سلول ها برای ترمیم و بازسازی خود می شوند.
در مواردی که اقدامات غیرجراحی همچون فیزیوتراپی و تمرینات ورزشی نتوانند شرایط فرد آسیب دیده را بهبود بخشند انجام جراحی ضروری بنظر می رسد، پس از جراحی نیز فیزیوتراپی با هدف کمک به تسریع فرایند بهبودی و کاهش عوارض ناشی از جراحی ضروری است.
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی در کرج – فیزیوتراپی ورزشی در کرج – بهترین فیزیوتراپی کرج – فیزیوتراپی آرنج – فیزیوتراپی دست – سندرم آرنج تنیس بازان