اثر سفتی عضلانی و بافت ها بر حرکت
این ویدیو در ادامه آموزش مبانی پایه ای کینزیوپاتولوژی و مدل خانم شرلی سهرمن، به بحث در مورد اثر احتمالی سفتی بافتها بر حرکت می پردازد.
ابتدا به تفاوت تعریف سفتی و انعطاف پذیری در عضلات می پردازیم. در ادامه به ارائه شواهدی مبتنی بر اثر گذاری سفتی عضلات همسترینگ بر کمردردها خواهیم پرداخت.
گفته می شود که مطالعات نشان داده اند که بین افراد مبتلا به کمردرد و افراد سالم، ممکن است در انعطاف پذیری همسترینگ ها تفاوت معنی داری وجود نداشته باشد. ولی به نظر می رسد که سفتی عضلات همسترینگ در افراد مبتلا به کمردرد به طور معنی داری بیشتر از افراد سالم است.
در ادامه به رابطه بین سفتی عضلات با یکدیگر و اثر احتمالی آن ها بر عضلات آنتاگونیست اشاره می شود.
اثر سفتی عضلانی و بافت ها بر حرکت
پس از این مبحث، بحث در مورد نقش احتمالی سیستم اسکلتی بر حرکت ارائه می شود.
در این قسمت برای نمونه به بحث در مورد زاویه آنتی ورژن فمور می پردازیم.
علت آنته ورژن استخوان ران چرخیده بودن استخوان ران به داخل در زمان جنینی است. بعد از تولد هم این مشکل تا مدتها برای بچه میماند.
چون استخوان ران به داخل چرخیده است، زانو و بدنبال آن ساق و بدنبال آن مچ و کف پا هم به طرف داخل میچرخند. این دفورمیتی (تغییر شکل) مادرزادی در اغلب موارد دو طرفه بوده و در هر دو اندام تحتانی وجود دارد.
مقصود از آنته ورژن، تمایل گردن استخوان ران به جلو است. آنته ورژن در نوزاد تازه متولد شده حدود ۴۰ درجه است و با بالا رفتن سن این مقدار کم میشود تا در انسان بالغ به حدود ۱۵ درجه برسد.
پس آنته ورژن گردن استخوان ران در همه بچه ها وجود دارد و وقتی از این بیماری صحبت میکنیم مقصود مواردی است که مقدار این زاویه بیش از حد طبیعی است.