

پارگی تاندون آشیل یکی از آسیب های شایع ورزشی است که اغلب در افراد ورزشکاری که زیاد می دوند رخ می دهند اگرچه احتمال بروز آن در هر فردی وجود دارد.
تاندون آشیل که عضلات پشت ساق پا را به استخوان پاشنه متصل می کند نقش مهمی در راه رفتن فرد بطور طبیعی دارد و آسیب دیدگی آن موجب ایجاد اختلال در وضعیت راه رفتن فرد مو عدم توانایی در ورزش کردن می شود.
در صورتی که این تاندون در حین انجام فعالیت ها دچار کشش بیش از حد قرار بگیرد ممکن است پارگی های جزیی یا کلی در آن ایجاد شود.
پارگی تاندون آشیل اغلب حدود پنج سانتی متر بالاتر از محل اتصال این تاندون به استخوان پاشنه ایجاد می شود و با احساس درد شدید در ساق و پشت پا و همچنین شنیده شدن صدای پارگی چیزی در پا همراه است.
اختلال در وضعیت حرکتی و ناتوانی در راه رفتن فرد بطور طبیعی از مهم ترین مشخصه های این آسیب ورزشی شایع هستند.
کم بودن میزان جریان خون در نزدیکی این تاندون یکی از عواملی است که روند ترمیم و بهبودی پس از آسیب را به تاخیر می اندازد ، این امر همچنین سبب افزایش خطر آسیب دیدگی این تاندون می شود.
افزایش ناگهانی فشار وارد شده بر روی تاندون آشیل در اثر حوادثی همچون سقوط از ارتفاع ، انجام ورزش هایی که با پرش های مداوم همراه هستند.
توقف ناگهانی حین دویدن و افزایش ناگهانی شدت تمرینات ورزشی بدون آمادگی قبلی از مهم ترین عواملی هستند که ریسک بروز این آسیب را افزایش می دهند.
علائم پارگی تاندون آشیل
- درد شدید ساق پا
- ناتوانی در راه رفتن بطور طبیعی
- تورم و التهاب در اطراف پاشنه پا
- ناتوانی در انداختن وزن بر روی پای آسیب دیده
- شنیده شدن صدای پارگی در ساق پا
درمان پارگی تاندون آشیل
درمان آسیب بسته به سن، سطح فعالیت و شدت آسیب با روش های مختلفی انجام می گیرد.
این آسیب در موارد خفیف و جزیی با اقدامات غیرجراحی و در موارد شدید که پارگی بطور کامل رخ داده با جراحی درمان می شود ، فیزیوتراپی نیز در هر دو روش مکمل درمان و ضروری است.
توقف فعالیت های ورزشی و استراحت پس از بروز آسیب برای جلوگیری از تشدید آسیب دیدگی ضروری است.
بیمار در دوران نقاهت پس از آسیب دیدگی باید از میزان فعالیت های خود کاسته و در هنگام راه رفتن از وسایلی همچون عصا و واکر استفاده کند تا فشار کمتری بر ساق پایش وارد شود.
برای کمک به تسکین درد و التهاب ناشی از پارگی تاندون آشیل می توان کمپرس سرد را در محل آسیب دیده قرار داد.
مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن به تسکین درد و التهاب ناشی از آسیب دیدگی کمک زیادی می کند.
انجام فیزیوتراپی و تمرینات ورزشی به عنوان موثرترین راهکار درمانی و توانبخشی پس از این آسیب ضروری است.
تمرینات کششی و تقویتی که فیزیوتراپیست ورزشی برای بیمار تنظیم می کند نقش موثری در تسریع فرایند بهبودی و بازیابی توانایی های ورزشی فرد ورزشکار پس از آسیب دیدگی دارد.
انجام فیزیوتراپی همچنین ریسک آسیب دیدگی مجدد را تا حد زیادی کاهش می دهد.
در مواردی که پارگی تاندون آشیل بطور کامل رخ داده باشد جراحی برای ترمیم تاندون آسیب دیده ضروری است ، پس از جراحی نیز انجام پروسه توانبخشی با فیزیوتراپی از اهمیت زیادی برخوردار است.
متخصصان ما در کلینیک فیزیوتراپی دی در کرج از موثرترین و بروزترین متدها و مدالیته های فیزیوتراپی برای کمک به بهبود حال مراجعه کنندگان عزیز استفاده می کنند.
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی در کرج – لیزر تراپی در کرج – دکتر فیزیوتراپی در کرج – کلینیک فیزیوتراپی خوب در کرج